pondělí 2. listopadu 2015

Halloween

Tak konečně jsem se dočkala! Zažila jsem pravý americký halloween. Jedno musím uznat, v televizích to vypadá mnohem lépe. :D
Bohužel se v našem sousedství nedělalo takzvaně (trick or treat) což vlastně je, že děti chodí od domu k domů, zvoní na domy a dávají se sladkosti. Protože ulice nejsou osvětlené, musí se chodit do jiné vesnice.
Dlouho jsem si lámala hlavu, jak vlastně já oslavním halloween. Týden předtím, jsem neměla ještě ani kostým nic. S jednou au pairkou ( Rakušanka) jsme se marně snažili něco sehnat. Měli jsme pár nápadu za co bychom chtěli jít, ale některé kostýmy nám nepasovali, nebo se nelíbili.

Tak mi host rodina doporučila objednat kostým z amazonu a co bylo na tom nejlepší? že mi celý kostým koupil hostotec, který přibližně stál kolem 50 dolarů. :) Rodinku si opravdu nemůžu vynachválit, udělaji vše co mi na očích vidí.

Jelikož kámoška si kupovala kostým alenky v říši divů, mě napadlo, že bych mohla být ta královna. A taky se tak stalo.
Kostým mi naprosto sedl 
Nejdřív jsem měla v plánu jít s rodinou na "trick or treat") ale nakonec z toho sešlo, protože jsem ten den nestíhala :D
Já, ta Rakušanka a další au pairka z jižní Afriky ( ne není černá :D ) jsme kolem sedné hodiny večer vyrazili do west hollywoodu na carneval.













Byl to prostě mega dlouhý pochod lidí v kostýmech. Kdokoliv se mohl zůčastnit. Několik ulic bylo díky tomu uzavřených a prý tam bylo kolem 500,000 lidí.
Nejlepší na tom bylo že pokaždé po několikaset metrech byl obrovský DJ pult a hrála muzika, nebo někdo živě vystupoval a lidé se mohli bavit a tančit. 
Viděla jsem hodně různých šilených kostýmu, lidi jsou tak šílení, že někteří tam byli skoro bez oblečení. No bylo to divoký.
Jelikož jsem ja s kámoškou byli za postavy z alenky, samozřejmě, že jsme hledali zbytek sestavy. To je na tom to nejlepší, mezi tolika lidma prostě najdeš další  co mají stejný kostým.
A našli jsme.
Celou dobu bylo v plánu že po tomhle, rozhodně patří jít na párty! Celou dobu jsem se radovala jak malá, že konečně půjdu na párty v Americe!! Odreaguju se, zatančím si, něco popiju ( haha). No každopádně většinou tak bývá, že kdo se těší, tak pak z toho nic není. Jako v mém případě.
Klub do kterého jsme chtěli jít, byl přímo v Hollywoodu, tak jsme se tam museli dopravit. Strávili jsme asi hodinu v autě, díky hnusné dopravě. Auta všude, zácpy všude no děs. To jen kvůli toho pochodu.
Ke klubu jsme se dostali asi o půlnoci. Byla to obrovská budova a v tom ještě větsí diskotéka a mohli jste pařit i na střeše!! Každopádně jsme si museli vystát oooooobrovskou frontu, typujuu že tak sto lidí bylo před náma. Bylo to strašné! Už mě aji přecházela nálada atd. Když jsme se konečně pomalu dostávali na řadu, jeden nepříjemný pán ( security) začal procházet kolem nás a říkal, že vstup do klubu stojí teď 50 dollarů. Okamžitě lidé začali odcházet , že tolik platit nebudou. Samozřejmě, že jsme to i my vzdali, 50 dollarů bylo prostě pro nás au pairky moc. Tak jsme skleslé odešli a rozhodli se, že si zajdem aspon na jídlo, protože jsme byli všechny tři strašně hladové :D

Tak jsme vlezli do restaurace, která vypadala jak z těch starších dob.
Vždy jsem chtěla do takové restaurace jít. Dali jsme si sandwich, který byl vynikající a smáli jsme se, že večeříme o pul 2 ráno. :D místo toho, abychom někde pařili. 






Jelikož se nám nechtělo ještě domů a byli jsme vlastně přímo na walk of fame ( chodník slávy) tak jsme se prostě procházeli. :D Ani mi to nepřišlo nijak zvláštní, že jsem v Hollywoodu a šlapu po těch hvězdách, které jsem vždy mohla vidět jen v televizi. Tak jsem si po cestě pár vyfotila. :D




Trochu mě zklamalo, že zrovna na těchle ulících, kde jsou teda ty významné hvězdy, je tolik špíny. Ulice jsou odporné, samí bezdomovci a mohu říct, že jsem měla i trochu strach. Policajti na každém rohu dokonce i na koních. Milion policejních aut. Vím, asi to bylo jen díky tomu, že byl halloween, proto všude tolik lidí. Ale i tak. Dokonce jsem byla svědkem jak policajti zatýkaly jeden pár.
No byla jsem ráda, jak jsem dorazila domů a mohla ulehnout do postele.

1 komentář: